lc publieksprijs

(video) Ontwerp Sint Piterkerk wint LC Publieksprijs

Video – Vandaag is bekend geworden dat Architecten Robert Landstra en Teunis Vonk met hun team van VNL Architecten uit Grou de LC Publieksprijs, die onderdeel is van de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur, gewonnen hebben.

Er was in de Sint Piterkerk behoefte aan meer sanitaire voorzieningen. Die hebben zij op een zeer bijzonder manier vormgegeven.  De inwoners van Grou hebben onder andere via social media van Grousters.nl massaal op het mooie project gestemd.

Juryprijs

De juryprijs van de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur gaat deze keer naar integraal kindcentrum en basisschool IKC Prins Constantijn uit Leeuwarden en ontwerper Studio Nauta in samenwerking met De Zwarte Hond. Ze winnen de juryprijs voor het beste architectonische ontwerp in Fryslân.

In het Swettehûs werden de winnaars vanmiddag bekend gemaakt. De juryprijs werd uitgereikt door gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.