opening watersportseizoen grou

(video) Beleef in Grou de opening watersportseizoen

Grou / Video – In het tweede weekend van mei (12, 13 en 14 mei) wordt in Grou het watersportseizoen weer op feestelijke wijze geopend! Met een prachtig programma valt er drie dagen lang volop te genieten van vaak watersport gerelateerde activiteiten.

Opening watersportseizoen 2022. Video: www.press4all.nl

Vrijdagavond brengt de ‘tismawajewendband je alvast in de stemming. Als de sfeer er goed in zit, start om 19:00 uur de fonkelnieuwe activiteit, de Op ’t Wetter Bingo! Na de eerste ronde maken we graag plaats voor de aankomst van de nieuwe Sylkeninginne en hofdame. Samen met de wethouder zullen deze prachtige dames het watersportseizoen openen. Wie deze dames zijn? Dat is tot de aankomst een van de beste bewaarde geheimen van Grou.

Skipkesilen Grou 13 mei 2023

Skipkesilen Grou 13 mei 2023.

Skipkesilen

De rest van het weekend is er van alles te beleven. Natuurlijk is er het hele weekend weer de Voorjaarskermis met vertier voor jong en oud. Zaterdagochtend kunnen de kinderen weer meedoen met het Skipkesilen bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum.

Oldtimer Rally

Vanaf 12:30 zijn de prachtige oldtimers die meedoen aan de Oldtimer Rally te bewonderen op de Nieuwe Kade. Om 13:30 zullen zij een tocht maken over de landelijke weggetjes en door Akkrum, Terhorne, Joure en Langweer. Na vertrek van de oldtimers zal het Ald Grouster Spultsjesilen starten. Dit is vanaf de Nieuwe Kade goed te zien. Zeilboten doen een behendigheidswedstrijd met elementen als postsek smyte, woarststekke mei de vaarboom en Brijfles fiskje. En als je dan toch op de Nieuwe Kade bent, neem dan gelijk een kijkje bij de Markol en luister naar de sfeervolle liederen van Shantykoor de Pikbroeken en de swingende brassband Apollo.

Watersport beleving in Grou tijdens Boot Grou

Watersport beleving in Grou tijdens Boot Grou. Foto: Press4All

BootGrou

En ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de verschillende watersportbedrijven met zijn diverse ambachten die Grou rijk is? Met Boot Grou heb je de kans om kennis te maken met ruim dertig verschillende watersportbedrijven in Grou! ’s Avonds kun je lekker even stoom afblazen. Het wordt weer een heerlijk feest met live muziek in het centrum.

Oude politiemotoren

Breng op zondag een bezoek aan de Lentefair. Bij de Fûgelwacht Grou zie je bijvoorbeeld hoe een eenden korf gemaakt wordt, bij de kraam van Museum Commandopost de Bunker kun je prachtige oude politiemotoren en een VW kever bewonderen. Neem een kijkje bij de radiografisch bestuurbare bootjes. 

Orkest foar Elkenien Grou

Orkest foar Elkenien Grou. Foto: Ingezonden

Orkest foar Elkenien

Ondertussen is er muziek van Orkest foar Elkenien. Zo’n 30 muzikanten met een gevarieerd instrumentarium. Een groot deel van het orkest had tot maart 2022 geen muzikale ervaring en luister nu!

Duckrace Grou

Duckrace Grou. Foto: Press4All

Duckrace

Aan de kade ligt de Markol, welke om 13:00 uur een rondje gaat varen. Ga je mee? Maar… sta om 14:15 uur klaar op de Nieuwe Kade want daar begint de Duckrace! In de weken voorafgaand aan dit feestelijke weekend zijn bij de diverse ondernemers loten te koop. De winnende eend verdient een mooie prijs voor zijn eigenaar! Kortom, weer een prachtig gevuld weekend met voor ieder wat wils! Tot ziens in zonnig Grou!

Kijk voor het volledige programma op www.grouaktief.nl