wandelroute

Nieuwe wandelroute tussen Grou en Jirnsum kansrijk

Grou – De werkgroep Biodiversiteit van Grou2030 zocht naar mogelijkheden om dichtbij huis én in de natuur te kunnen wandelen. Goed om fit te blijven, goedkoop én zonder vervoer per auto. De focus voor dit jaar ligt op het openen van een wandelpad langs de Kromme Grou via de Molesingel, het terrein van de rioolwaterzuivering en de kade langs de Kromme Grou naar Jirnsumersyl.

Met de grondgebruikers is inmiddels overeenstemming bereikt en ook Wetterskip Fryslân stelt zich positief op. Er is bij het Wetterskip een vergunning aangevraagd voor het leggen van een wandelbrug over de poldersloot nabij het gemaal aan de Reinerswei bij Jirnsum. Deze brug is nodig om niet door het land van de boer te hoeven lopen; vanaf de kade kan men in de toekomst via de brug op het fietspad langs de Reinersweg komen.

Schakel

Het pad is een aantrekkelijke route voor wandelaars, die straks niet meer over het fietspad langs de Reinerswei hoeven te lopen.  Het vormt een schakel in een langere wandelmogelijkheid via Jirnsum, Friens, Reduzum en Grou. Let op: honden zijn beslist niet toegestaan en tijdens maaiwerkzaamheden wordt het pad tijdelijk gesloten.

Het project is een samenwerking vanuit de dorpen uit Reduzum, Idaerd, Friens, Jirnsum en Grou. Afhankelijk van vergunning en financiering hopen we het pad in de (na)zomer te kunnen openen.

Bron tekst & Foto: Nieuwsbrief Grou2030