Open dag Fumo Grou

Weerman Gerrit Hiemstra komt naar open dag FUMO in Grou

Grou – Klimaatverandering, circulaire economie en de energietransitie. Belangrijke, actuele thema’s die in het middelpunt van de belangstelling staan. Het zijn de onderwerpen waar ze zich als omgevingsdienst  mee bezighouden. Hoe ze dat doen? Dat laten de mensen van FUMO in Grou graag zien tijdens de open dag op vrijdagmiddag 21 april in Grou. Gastspreker Gerrit Hiemstra verwacht een stralende dag met een hoge opkomst

Voor een schoon en veilig Fryslân

De FUMO is de omgevingsdienst van Fryslân. Ze behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven ze advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en duurzame ontwikkeling. Dat doen ze voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân.

Vanuit het kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Ze zijn vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En ze delen een gezamenlijke passie: een schoon en veilig Fryslân. Voor nu en voor later.

Gerrit Hiemstra

Weerman en duurzaam ondernemer Gerrit Hiemstra weet als geen ander wat de oorzaken zijn van klimaatverandering en de gevolgen voor natuur en milieu. Hij weet ook heel duidelijk te vertellen wat we nu moeten doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Waarbij er een belangrijke rol is voor de overheid. Vorig jaar kreeg Gerrit Hiemstra de Machiavelliprijs voor zijn bijdrage aan de communicatie tussen politiek, overheid en burgers. Ter gelegenheid van de open dag van de FUMO komt Gerrit Hiemstra special naar Grou om zijn boodschap uit te dragen.

Programma

We bieden de bezoekers van de open dag een afwisselend programma. Naast gastsprekers Gerrit Hiemstra hebben we een informatiemarkt, workshops, presentaties en demonstraties. We sluiten af in het gezellige FUMO-café met een hapje, drankje, muziek en een pubquiz.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

12.30 uur Opening
13.00 – 16.00 uur Informatiemarkt
13.00 – 14.00 uur Workshop ronde 1
14.00 – 15.00 uur Gastspreker Gerrit Hiemstra
15.00 – 16.00 uur Workshop ronde 2
16.00 – 17.00 uur FUMO-café
17.00 uur Einde open dag

Meld je aan!

Wil je ook naar de open dag van de FUMO komen? Meld je dan aan op fumo.nl/opendag. Dan weten wij ongeveer hoeveel bezoekers we kunnen verwachten. En stel nou dat je op het laatste moment besluit om naar de open dag te komen, maar je hebt je niet aangemeld? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom.