Skipkesilen Grou 13 mei 2023

Doe mee aan skipkesilen in Grou

Grou – Goed nieuws! Aankomende 13 mei is het weer tijd om de traditie van het Skipkesilen door te geven. Tijdens de Opening van het Watersportseizoen in Grou flapperen de zeiltjes van vele Skipkes weer aan de start. Dit voorjaar vindt het Skipkesilen plaats op 13 mei!  

Voor wie het nog niet kent: het Skipkesilen is een zeilwedstrijd die al tientallen jaren wordt gehouden. Pakes en beppes kunnen er hele verhalen over vertellen, en zelfs hun heit en mem wisten al wat het Skipkesilen was. Met zelfgebouwde modelscheepjes gaat de jeugd de strijd met elkaar aan. De een met een gloednieuw polyester Frisia jachtje en de ander met 50 jaar oude Grutte Holle. Iedereen maakt evenveel kans om te winnen!

Welk Skipke vaart deze keer door alle rondes heen? Misschien wel die van jou! Maar niet getreurd: voor iedereen is er een prijs. Heb je geen Skipke maar wil je wel meedoen? Mail dan naar skipkesilen@kwvfrisia.nl.

Schrijf je vóór 11 mei 18:00 in via deze website (https://kwvfrisia.nl/inschrijven-skipkesilen/) en kom op zaterdag 13 mei om 09:00 bij het Zeilcentrum in Grou om tegen elkaar te racen.