Roeiers van GRSV

Roeiers GRSV in de prijzen in Zaandam

Voor zowel de Spetters als de Fretters stond “de slag om de Zaan” zaterdag 15 april op het programma. Een spectaculaire sloeproeiwedstrijd van bijna 13 km over de Zaan, waar 24 dames sloepen en 50 heren sloepen aan deelnamen.

De mooie panden langs de Zaan, de molens aan de Zaanse schans en in het speciaal de oude Chocolade fabriek van Verkade zorgden voor een prachtige entourage! Het weer deed een extra duit in het zakje met een mooi zonnetje en prima temperatuur.

Mooie panden langs de Zaan.

Boven verwachting

Op klokslag 11 uur start de damesrace en om exact 1 minuut over 11 was de start van de Wetterspetters uit Grou! Al vanaf het begin gingen de dames goed van start. Al vrij snel waren de eerste sloepen ingehaald waardoor ze een groot deel van de wedstrijd op kop roeiden. Dit lijkt mooi maar is extra lastig omdat er geen enkele sloep is waaraan de Spetters zich konden optrekken. Een goed resultaat moest dus uit eigen vechtlust en intrinsieke motivatie komen. Het enthousiaste gejuich van de toeschouwers heeft vast geholpen om net dat extra beetje te geven wat nodig was. Na 1 uur en 29 minuten kwamen de dames over de finish. Dit bleek genoeg om de 1 e prijs in de 1 e klasse te behalen! Een resultaat boven verwachting dus extra mooi!

Stevige tegenwind

Op het exacte tijdstip van 4 minuten over twee was het de beurt aan de heren van de Wetterfretter om deze 13 km van deze prachtige race te roeien. De Fretters gingen goed van start en al vrij snel werden de eerste sloepen ingehaald. Ondanks het heerlijke zonnetje was het met de stevige tegenwind een pittige wedstrijd. Echter onder pittige omstandigheden presteren de Fretters op hun best, met vereende krachtinspanningen en tomeloze inzet werden de kilometers afgelegd. Na de laatste keerboei kregen de heren de wind in de rug en werd er met een snelheid van ruim 9 km/u naar de finish geroeid. Onder het gejuich van menig toeschouwer en de “weeïge” geur van cacao kwam de Wetterfretter na iets meer dan anderhalf uur over de finish. Bij de prijsuitreiking bleken ook deze krachtinspanning niet voor niets! De Fretters behaalden de 3 e prijs in de hoofdklasse! Een prestatie van formaat!

Nieuwsgierig geworden? Volgende week zijn de lokale helden van de GRSV te bewonderen op het ‘Harlinger Kampioenschap’ in Harlingen. De heldinnen zijn 6 mei te bewonderen in Lemmer.