opbrengst kerstmarkt rixt van der horst

Kerstmarkt voor Rixt van der Horst brengt € 4270,- op

Grou – De kerstmarkt waarvoor de inkomsten ten goede komen aan de paralympische amazone Rixt van der Horst heeft 4270 euro opgebracht. Vanmiddag werd in de dorpskeamer door Simon Odinga, middels een live videoverbinding met Rixt, het bedrag bekend gemaakt.

Rixt wil met haar nieuwe paard Akuna schitteren tijdens de paralympische spelen van 2024 in Parijs. Rixt haar droom om aan de paralympische Spelen mee te doen, kwam uit. In Rio de Janeiro. Maar ze won geen goud. Tokyo gooide roet in het eten door een ernstige blessure van het geleasede paard Findsley. Weer geen goud.

Geen inkomsten

Ze moest op zoek naar weer een nieuw paard. En dat is gelukt. Ze vormt nu een koppel met merrie Akuna. Ze gaan samen voor Goud. Ze kon zich vorig jaar helaas niet plaatsen voor de WK in Denemarken. Inmiddels traint Rixt weer volop met Akuna liet ze via de live videoverbinding weten. In een volle doarpskeamer werd onder begeleiding van Simon Odinga nog een Sint Piter liedje gezongen voor Rixt. Ook ouders Anne en Jannie zijn in het zonnetje gezet. De kerstmarkt werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het dorpsbudget van Pleatslik Belang Grou.