snuffelstage OBS De Twa Fisken

Snuffelstage bij ondernemers in Grou

Al sinds 2016 gaan leerlingen van OBS De Twa Fisken bij Grouster ondernemers op snuffelstage.  De ouderraad van OBS de Twa Fisken is op zoek naar ondernemers uit Grou die graag hun deuren voor de leerlingen van groep 8 open zetten.

Snuffelstage

Voor de jongeren van tegenwoordig is het ‘wat wil ik worden?’ vraagstuk best complex. Al vroegtijdig moet je een richting kiezen en op basis daarvan een keuze maken voor de middelbare school. Graag wil de ouderraad de leerlingen van groep 8 van OBS De Twa Fisken kennis laten maken met het beroep dat ze graag willen uitoefenen. Een snuffelstage in de functie die ze later willen vervullen. Het gaat hier om 27 toekomstige collega’s die graag alleen of met z’n tweeën op donderdag 8 juni 2023 een dagdeel langs willen komen.

Droombaan

Lijkt het je als ondernemer leuk om leerlingen een dagdeel bij de hand te nemen in je bedrijf en zo hem/haar aan jouw droombaan te laten snuffelen, reageer dan! In 2016 is OBS De Twa Fisken met het organiseren van de snuffelstage begonnen, zowel de deelnemende bedrijven als onze leerlingen hebben het als leuk en leerzaam ervaren.

Motivatie brief

Van leerlingen wordt verwacht dat ze contact opnemen met bedrijven die zich hebben aangemeld voor deze snuffelstage middels een motiverende brief. Op de dag  van de snuffelstage gaan de scholieren zoveel mogelijk mee draaien in het bedrijf, rekening houdend met de regels, normen en waarden die gelden. Na afloop van de snuffelstage schrijven ze een verslag over de verwachtingen, of ze zijn uitgekomen en of het heeft geholpen bij het maken van een keuze. 

Bedrijven uit Grou kunnen voor 23 maart via e-mail aan ataljapietersma@outlook.com laten weten of de leerlingen welkom zijn? Vanuit school ontvangen deze ondernemers uiterlijk 11 mei een terugkoppeling of je leerlingen kunt verwachten. Wellicht wordt de media opgezocht met deze unieke ervaring voor de leerlingen en de bedrijven. Mocht je hier als ondernemer bezwaar tegen hebben, dan hoort de ouderraad dit ook graag.