Friese rijders brengen warmte naar Oekraïne

Friese rijders brengen warmte naar Oekraïne

Vrijwilligersorganisatie De Friese Rijders heeft al ruim veertig generatoren naar Oekraïne kunnen brengen. Al sinds begin maart gaan verschillende rijders wekelijks naar de Poolse grens met Oekraïne, waarbij cruciale hulpgoederen en etenswaren gebracht worden.

“Vier weken geleden kwam vanuit het land in oorlog ook het verzoek of we generatoren kunnen regelen en brengen,” aldus Wietze Visser. “We zijn direct gaan schakelen en na wat oproepjes kwamen de eerste gebruikte generatoren al bij ons binnen. Echt hartverwarmend hoe men direct bereid is te helpen.” Ook kwam er een stroom giften op gang, hiervan koopt de stichting nieuwe generatoren. Gebruikte generatoren worden voor vervoer eerst helemaal nagekeken en voorzien van olie.

Deze actie steunen door het schenken van een generator of geven van een gift? Kijk op www.frieserijders.NL/generatoren Ook kan men zich op deze site aanmelden om onder goede begeleiding een rit te rijden