Jannie creatief bezig voor kerstmarkt voor Rixt van der Horst.

Video – Jannie maakt de mooiste kerstdecoraties voor Rixt van der Horst

Grou / Video – Volgende weekend is nog de kerstmarkt waarvoor de inkomsten ten goede komen aan de paralympische amazone Rixt van der Horst. Sinds afgelopen zomer is haar moeder Jannie al spullen aan het verzamelen om de mooiste kerstdecoraties te maken. Vandaag ging de redactie van Grousters op bezoek bij Jannie voor bijgaande videoreportage.

Rixt hoopt met haar nieuwe paard Akuna te schitteren tijdens de paralympische spelen van 2024 in Parijs. Rixt haar droom om aan de paralympische Spelen mee te doen, kwam uit. In Rio de Janeiro. Maar ze won geen goud. Tokyo gooide roet in het eten door een ernstige blessure van het geleasede paard Findsley. Weer geen goud.

Geen inkomsten

Ze moest op zoek naar weer een nieuw paard. En dat is gelukt; ze vormt nu een koppel met merrie Akuna. Ze gaan samen voor Goud. Ze heeft zich dit jaar niet kunnen plaatsen voor de WK in Denemarken. Daardoor heeft ze nu geen inkomsten meer van NOCNSF. Ook moet ze binnenkort haar auto inleveren.

Kerstmarkt

Ter ondersteuning van Rixt organiseren de ouders van Rixt, Jannie en Anne, een gezellige kerstmarkt. Moeder Jannie is al sinds afgelopen zomer druk bezig om spullen voor deze kerstmarkt te verzamelen. “Tijdens onze vakantie in Zweden heb ik allemaal dennenappels verzameld, die komen nu mooi van pas.” De partytent staat vol met mooi kersttukjes. Vooral het stuk in de vorm van een Friese doorloper vliegt de deur uit. Verder vind je er zelfgemaakte stola’s, kerstballen, kaarten, vogeltaarten, kerstkransen, hert met gewei en bloemstukken. Ook zijn er eigengemaakte stoofappels/stoofperen. Appelmoes en appelcompote, kerstjam en kerstchutney.

Creatief

De tafel in de huiskamer ligt afgeladen vol met kerstspullen, waarvan Jannie de mooiste creaties maakt. Gewapend met een lijmpistool plakt ze de laatste dennenappels op een krans. Al haar tijd en creativiteit heeft ze er graag voor over, om haar dochter Rixt met paard Akuna naar Parijs te krijgen.

Bezoektijden

De kerstmarkt is nog te bezoeken aan de Sjonnema 15 te Grou op vrijdag 9 van 15:00 – 19:00 uur, zaterdag 10 en zondag 11 december van 11:00 – 18:00 uur.