Koude Oorlog weekend BB Bunker Grou druk bezocht

Grou – Naar aanleiding van 60 jaar Cubacrisis organiseerde stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog dit weekend van 22-23 oktober 2022 landelijke openstellingstijden voor objecten en musea, die gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog. De BB Bunker in Grou was één van de deelnemers aan dit Koude Oorlog Weekend. In totaal trok het weekend maar liefst 436 bezoekers

Deze diashow vereist JavaScript.

Op zaterdag kwamen 217 bezoekers en zondag net iets meer, namelijk 219 belangstellenden. De bezoekers kregen een rondleiding en konden hun vragen afvuren aan de goed ingelichte vrijwilligers. De bunker is qua inrichting en bewaard materiaal nog nagenoeg authentiek. Hoe actueel het thema Koude Oorlog is blijkt wel uit het feit dat locatiemanager Roelof van Gelderen regelmatig vragen krijgt of de bunker nog inzetbaar is. Dit mede ingegeven door de huidige gespannen oorlogssituatie tussen Oekraïne en Rusland.