Verhalenavond Friesland

Wil je meedoen aan Verhalenavond in jouw dorp, stad of wijk?

Grou – Vrijdag 18 november 2022 is alweer de vijfde Verhalenavond en ook jij kunt meedoen als verteller uit Grou! Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’! We kennen allemaal een moment, waarop het leven een grote wending nam. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

Op deze bijzondere dag zijn er honderden vertellers in heel Fryslân op bijzondere locaties. Ontmoeten, dat is waar we naar verlangen en dat is waar Verhalenavond in uitblinkt.

Ben jij die verteller die mensen weet te boeien?

Ben jij die verteller die mensen weet te boeien? Foto: Freepik.com

Vertel locatie

Je kunt je verhaal vertellen in een kerk, bibliotheek, museum, dorpshuis, thuis, kelder of een andere bijzondere plek. De vertel locatie kan de plek zijn waar je je buren tegen het lijf loopt, maar ook onbekende mensen. De verhalen tijdens Verhalenavond nodigen uit om met elkaar in gesprek te gaan, waardoor zelfs mooie vriendschappen kunnen ontstaan. In sommige dorpen en wijken zijn routes langs verschillende huizen waar verhalen verteld worden en in een ander dorp staat juist één locatie centraal. Eén ding is zeker, op vrijdag 18 november worden overal in Fryslân verhalen verteld. Ook door jou? 

Aanmelden

Meld je voor 10 november aan maar hoe eerder hoe beter! Want dan komt jouw verhaal namelijk al op de website www.verhalenavond.nl te staan en heb je genoeg tijd om publiek te werven, je verhaal voor te bereiden en de praktische checklist bij langs te gaan.

Je verhaal is maximaal 8 minuten zodat je kunt vertellen aan verschillend publiek. Op de pagina ‘ik ben verteller’ vind je de zeven spelregels voor een goed verhaal en een praktische checklist voor een geslaagde Verhalenavond. Geef je via deze link nu op.