Roeien Grou wetterfretter

Grouster roeiers doen goede zaken in Langweer

Zaterdag 1 oktober stond een cruciale race op het programma voor de roeiers van het herenteam van de GRSV. De concurrentie kon aanhaken of op grote achterstand kon gezet worden.  Dit met nog maar enkele races te gaan voordat het klassement in Muiden definitief wordt opgemaakt.

Met de nodige wedstrijdspanning werd dus zaterdag uit Grou naar Langweer afgereisd. Dit om de strijd met de Lemster L8 sloep en de overige eersteklas herensloepen aan te gaan. Waarbij de heren van Oksewiel uit Terherne als gevaarlijke concurrent nog werden gezien voor het dagklassement.

Uit de kast gehaald

Met 4 overwinningen op zak en de L8 met 2 overwinningen zou het met 3 races te gaan dus bij winst van de Lemster L8 ook zo weer 4-3  kunnen komen te staan en dus werd alles uit de kast gehaald om een goed resultaat te behalen.

Onstuimige wind

Na de start op de Langweerder wielen werd de 15 kilometer lange route richting Snekermeer en vervolgens weer retour naar Langweer in een ruim uur en drie kwartier beslecht. Waarbij vooral de laatste 3 km pal tegen een onstuimige wind volop gestreden werd met roeisloep de Serdon , waar uiteindelijk beide sloepen van profiteerden en elkaar tot het uiterste dreven om vervolgens zo goed als gelijk over de finish te roeien.

Gespannen

Gespannen naar de prijsuitreiking waar bleek dat De Wetterfretter de strijd met de concurrentie ruim gewonnen had en de marge met 5 gewonnen races en een  2de plek bijna onoverbrugbaar vergroot heeft en dus de eindoverwinning bijna niet meer kan ontlopen , en dus werd er in de feesttent nog een leuk feestje gevierd.

In Langweer was de GRSV vertegenwoordig met alle drie verenigingssloepen en werden de dames in de Wetterwrotter 7e in de eerste klas dames en vielen de dames in de Wetterspetter maar net buiten de prijzen met een 4e plek in het tweede klas dames klassement.