Aanleg glasvezel netwerk in Grou

Friese dorpen zoals Grou profiteren van snel glasvezel netwerk

Vrijdag, 23 september 2022 zette wethouder Jacobse (gemeente Leeuwarden) samen met Michiel Admiraal (directeur DELTA Netwerk) en Willeke van Dam (manager Allinq) in Grou de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het zuiden van de gemeente Leeuwarden.

Blij met aanleg

Wethouder Gijs Jacobse van gemeente Leeuwarden is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente Gijs Jacobse: “Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook als het gaat om snel internet in de dorpen en buitengebieden. Werken, gamen, streamingsdiensten vragen meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Glasvezel maakt dat mogelijk. Ik ben daarom blij met de start van de aanleg van deze glasvezelkabel in de dorpen van onze gemeente.”

Wethouder Jacobse (gemeente Leeuwarden) in het midden samen met Michiel Admiraal rechts (directeur DELTA Netwerk) en Willeke van Dam (manager Allinq) zetten de eerste schop in de grond in Grou

Wethouder Jacobse (gemeente Leeuwarden) in het midden samen met Michiel Admiraal rechts (directeur DELTA Netwerk) en Willeke van Dam (manager Allinq) zetten de eerste schop in de grond in Grou.

Mooie samenwerking met mooie resultaten

Directeur Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) spreekt zijn dank uit naar de gemeente Leeuwarden waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking heeft geleid tot enthousiaste reacties van inwoners. Dat is wel gebleken uit de resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Een positieve trend die wij in heel Fryslân ervaren. Inwoners hebben doorgaans veel interesse in onze gratis glasvezelaansluiting en openen graag hun deuren. Reden te meer om ook in deze mooie Friese gemeente, ons gigasnel glasvezelnetwerk met snelheden tot 8.000 Mbps zo snel mogelijk te realiseren. Dan kunnen inwoners straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding. 

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk is aannemer Allinq deze week gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Leeuwarden. De graafwerkzaamheden zijn nu ook in Grou volop bezig en duren in de gemeente Leeuwardn tot medio 2023.

Eerste aansluiting

Naar verwachting worden in januari 2023 de eerste inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Willeke van Dam, manager bij aannemer Allinq vult aan: “Wij zijn blij met deze opdracht en stellen alles in werking om onze werkzaamheden zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.”

Communicatie tijdens de aanleg

Zowel DELTA Netwerk als aannemer Allinq communiceren voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de voortgang van de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met uitgebreide informatie. Voor vragen met betrekking tot de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Allinq. Zij helpen graag op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 60 071 07 of via deltafibernetwerk@allinq.nl.

Meer informatie

Meer informatie kan worden gevonden op de website www.deltanetwerk.nl. Via de postcodecheck die eveneens op www.deltanetwerk.nl staat, kunnen inwoners met een abonnement de voortgang van de werkzaamheden op hun adres bekijken.

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Actief Media uit Burgum