Landelijke Storing NS

Landelijk geen NS treinen tijdens stakingen

Grou – Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor vrijdag 9 september. Hoewel de acties weliswaar regionaal zijn heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) besloten om op die dag de hele dag geen treinen te laten rijden.

NS vindt het buitengewoon vervelend dat reizigers opnieuw zoveel last hebben van de impact van de acties. Te meer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd.

Cao-onderhandelingen

De NS heeft gisteren een stap gezet en de vakbonden uitgenodigd voor een hernieuwd gesprek. NS is teleurgesteld dat de vakbonden ondanks deze handreiking toch besluiten de staking door te zetten. Hoewel vakbonden de staking niet opschorten, vindt NS het belangrijk om het gesprek te hervatten. Het is immers in het belang van de reizigers en spoorwegpersoneel om snel tot een goede cao te komen.

Meer stakingen volgende week

Ook voor dinsdag 13 en donderdag 15 september hebben de vakbonden acties aangekondigd. Op dinsdag 13 september betreft het opnieuw meerdere grotere regio’s, voor donderdag 15 september staan acties gepland in Midden-Nederland.  Ook voor deze dagen verwacht de NS dat de regionale stakingen grote impact zullen hebben op het NS treinverkeer in heel Nederland.

Forensen en andere reizigers die gebruik maken van de trein wordt geadviseert om de reis uit te stellen of zelf vervangend vervoer te regelen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet.

Bron: Nederlandse Spoorwegen