Skipkesilen Grou

Skipkesilen het zeilevenement in Grou waar jong en oud samenkomen

Grou – Op zaterdagochtend 10 september tijdens de Grouster Merke worden traditioneel de Skipkes weer te water gelaten. Het skipkesilen dat al sinds 1907 wordt gehouden is een van de mooiste tradities van Grou. 

Het is een hardzeilevenement voor de hele familie, want iedereen is van harte welkom. Samen proberen zij te bewijzen dat je ook met een zelfgemaakt zeilbootje, of pronkstuk die al jaren traditiegetrouw mee zeilt, veel plezier kan hebben en heel hard kan zeilen! Met de Grouster Merke kan je niet alleen winnen door als eerste over de finishlijn te komen, ook het “mooist versierde Skipke” zal in de prijzen vallen, dus ga lekker knutselen en versieren en kom zeilen!

Geef je nu op

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met je eigen Skipke dan kun je je vanaf 27 augustus via het digitale inschrijfformulier op https://kwvfrisia.nl/inschrijven-skipkesilen opgeven. Het ingevulde formulier moet wel vóór 8 september 18:00 binnen zijn.

Skipkes beschikbaar

Wil jij nou wel graag meedoen maar heb je geen Skipke? Stuur dan een mailtje naar skipkesilen@kwvfrisia.nl. Skipkecommissie “Jong Frisia” stelt een aantal Skipkes beschikbaar om mee te zeilen. Tijdens het evenement zijn er ook een aantal Skipkes te koop (op=op)! Voor vragen of voor specifieke informatie verwijzen we je graag door onze website: www.kwvfrisia.nl.

Meld je zo snel mogelijk aan en kom zeilen! Oant sjen, oant Skipketiid!