Gun elk kind in Grou een goede fiets

Grou – Het is niet vanzelfsprekend dat elk kind op de basisschool of voortgezet onderwijs met de fiets naar school kan. Ook in Grou en Leeuwarden is dat het geval. Alleen in Leeuwarden zijn er bijna 300 gezinnen die zich de aanschaf van een fiets niet kunnen veroorloven. Kinderen in deze gezinnen lopen ook achterstand op in verkeersvaardigheid.

Ieder kind een fiets: daar gaan ze voor bij de ANWB. Om echt goed te leren fietsen moeten ze meters maken, in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor ieder kind mogelijk. Want voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. 

Kinderfietsplan

Het ANWB Kinderfietsenplan is opgericht in 2015. In de afgelopen jaren zijn er ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Via partners als Leergeld Nederland, stichting Fietsen Alle Jaren, Friese gemeenten en sociale werkplaatsen worden de fietsen uitgegeven.

Aanmelden fiets

Ze merken dat de vraag naar kinderfietsen toeneemt. Het hele jaar kunnen fietsen worden aangemeld bij de ANWB, met deze actie vragen ze er extra aandacht voor.