Zeilen en windsurfen op het Pikmeer bij Grou

Zeilen en windsurfen bij KWV Frisia in Grou

Grou – Er verschijnen weer steeds meer zeilen op het Pikmeer. Een teken dat het zeilseizoen weer is begonnen. De meimaand staat als vanouds weer bol van activiteiten op zeilgebied. Wil je leren surfen of zeilen dan is de Koninklijke Watersport Vereniging Frisia het aangewezen adres.

Sinds twee jaar organiseert de ‘Funsport’ commissie van Koninklijke Watersport Vereniging Frisia windsurf les. Deze lessen zijn gericht op de beginnende windsurfer, dus ook als het je super cool lijkt maar nog nooit gesurft hebt kan jij bij ons op les komen. Voor de wat gevorderde windsurfer is er ook plek, maar de nadruk ligt vooral op de basis. Het streven is om je na 10 lesavonden zelfstandig het water op te kunnen laten gaan, daarna is het vooral zelf veel uren surfplezier opdoen.

Windsurfen bij Grou. Foto: Press4All

Trainingen

De trainingen worden gegeven op vrijdagavond door enthousiaste surfers welke het windsurfen ook bij ons geleerd hebben. Je hoeft geen eigen materiaal te hebben, als vereniging bezitten we sinds vorig jaar over 9 eigen windsurfplanken en zeiltjes. Heb je wel een eigen setje, geen probleem dit kan je meenemen en je kunt hierop verder je skills gaan oefenen.

Opgeven

Kortom heb jij zin om te leren windsurfen, ben je minimaal 11 jaar oud geef je dan snel op via WhatsApp of telefonisch via 06-83786443. Opgave via ons mailadres kan ook funsport@kwvfrisia.nl De kosten voor 10 avonden inclusief huur materiaal is 175,- euro en we beginnen op 13 mei.  

De ‘Fjouwer van Grou’

Grou – Koninklijke watersport Vereniging Frisia organiseert tijdens Opening Watersport Seizoen op 7 mei de ‘Fjouwer van Grou’. Een sportieve 4 uur durende zeilwedstrijd op basis van de ‘24-uurs race’. Hierbij moeten er zoveel mogelijk mijlen gevaren worden op de Wijde Ee en het Pikmeer langs vooraf vastgestelde rakken.

Zeilen op het Pikmeer bij Grou.

Zeilen op het Pikmeer bij Grou. Dronefotografie Friesland Press4All

Elk rak mag een maximaal aantal keren gevaren worden, het is dus van belang dat je afhankelijk van de windrichting de juiste rakken zeilt, zoveel mogelijk mijlen maakt en op tijd terug bent voor de finish. Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de regels en banenkaarten verder uitgelegd worden.

Type boot

Deelnemers kunnen meedoen met hun eigen boot maar een valk huren bij onze sponsor van dit evenement WSB Anja is ook mogelijk. Deelnemers kunnen hiervoor contact opnemen met WSB Anja. Alle deelnemers varen onder het SW handicap systeem, deze correctie zorgt ervoor dat elke deelnemers, ongeacht het type boot, kans maakt op de winst. 

Inschrijving

De start zal zijn om 16:00 op het Pikmeer en na afloop is de prijsuitreiking onder het genot van gezellige live muziek, een hapje en drankje in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum (Prikmar). Deelname aan dit evenement kost 20,- euro per boot. Inschrijven kan via de website van KWV Frisia, hier zullen op termijn ook de banenkaart en het reglement op komen.

Programma: De Fjouwer fan Grou – KWV Frisia

Programma: 14:00 – 14:30 Inloop Marit Bouwmeester wedstrijdcentrum voor afhalen wedstrijdbepalingen en banenkaart.

 

14:30 – 15:00 Palaver MB wedstrijdcentrum

16:00 Start wedstrijd op het Pikmeer

20:00 Finish op het Pikmeer bij het starteiland, direct na de finish hier je gevaren banen/lijst inleveren

21:30 Prijsuitreiking in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum

+/-22:30 Afsluiting