biljarttoernooi Grou

Biljarttoernooi Grou gewonnen door Henk Bergstra

GROU – Henk Bergstra uit Wolvega heeft het driebanden biljarttoernooi in Grou gewonnen dat dit jaar voor de 16e keer werd gespeeld in Café De Bierhalle.

Op 1 en 2 april werden de voorrondes gespeeld, met 41 deelnemers afkomstig uit de provincies Fryslân en Overijssel. Zestien spelers plaatsten zich voor de laatste poulefase, waarin op zondag 3 april werd gespeeld om de finaleplaatsen.

biljarttoernooi Grou

V.l.n.r. Henk Bergstra, Eeltsje Folkertsma, Iede Sijszeling en Nynke Kuindersma (foto Richard Tinga)

Spannende Eindstrijd

Nynke Kuindersma (Heerenveen), Iede Sijszeling (Wommels), Eeltsje Folkertsma (Akkrum) en Henk Bergstra (Wolvega) bereikten uiteindelijk de halve finale en mochten strijden om de royale vleesprijzen. Op zondagavond speelden Eeltsje Folkertsma en Henk Bergstra de finalepartij voor het kampioenschap in een zeer spannende eindstrijd. Henk Bergstra won overtuigend en werd kampioen 2022!

Einduitslag: 1. Henk Bergstra; 2. Eeltsje Folkertsma; 3. Iede Sijszeling; 4. Nynke Kuindersma