Overname kringloopwinkel Grou

Duurzame overname Kringloopwinkel Grou

Grou – Een droom die uitkomt! Per 1 april neemt Blouw Advies de kringloopwinkel in Grou over! “We zijn ontzettend trots dat we onze advieswerkzaamheden uitbreiden met dit mooie kringloopbedrijf. Een plek die prachtig aansluit bij onze bedrijfsfilosofie, waar in de praktijk gewerkt wordt aan de circulaire economie en waar de winkel een belangrijke sociaal maatschappelijke functie vervult”, laten de nieuwe eigenaars Anja Bouma en Linda Hof op hun website weten.

De Kringloopwinkel Grou is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in Grou en verre omstreken. Renny Ausma, René Meijer, de medewerkers en alle vrijwilligers hebben de kringloop ruim 6 jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Dit resulteerde in prachtige winkel en ontmoetingsplek.

kringloopwinOvername kringloopwinkel Grou kel

Anja Bouma (links) en Linda Hof in de kringloopwinkel Grou. Foto: KW Grou

Duurzame toekomst

Nu de pensioenleeftijd van Renny dichterbij komt werd het tijd om na te denken over de toekomst van de kringloopwinkel. Wat voorop staat is dat de kringloopwinkel moet blijven bestaan in het dorp. Er is zorgvuldig gezocht naar een geschikte overnamepartij.  De keuze is gevallen op Blouw Advies uit Leeuwarden. Dit is een Fries en kleinschalig adviesbureau voor een kringloopeconomie en duurzame initiatieven. 

Warm hart

Blouw advies wordt gerund door Anja Bouma en Linda Hof. Die beide de kringloopwinkel een warm hart toedragen en samen met de medewerkers en vrijwilligers zorgen dat al die mooie spullen een tweede leven blijven krijgen. Achter de schermen dus twee nieuwe gezichten. Voor de schermen verandert er niets en blijft de kringloopwinkel gewoon de leukste winkel in de buurt! Op 1 april vieren we een klein feestje in de winkel. Voor elke bezoeker is er van 13:00 tot 17:00 een gratis kopje koffie met wat lekkers.