(video) Zorgboerderij de Meezinger Grou zoekt vrijwilligers

Grou / Video – Op Zorgboerderij de Meezinger wordt op kleinschalige wijze dagbesteding geboden aan volwassenen met een beperking. Door de drukke werkzaamheden komen ze er soms handjes, ogen en oren te kort. Daarom een oproep voor vrijwilligers die mee kunnen helpen op de zorgboerderij.

De redactie van Grousters.nl bracht in 2019 een bezoek aan de open dag van de zorgboerderij.

De dagbesteding is op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. De deelnemers zijn heel verschillend, op veel vlakken: qua leeftijd (21- 95 jaar), qua beperking (mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, NAH, dementie, psychische hulpvraag en ouderen), mobiel als in rolstoel zittend en zowel mannen als vrouwen. De groepsgrootte is maximaal 7 deelnemers tegelijk aanwezig, in totaal zijn er 15 verschillende deelnemers.

Marlou: “De dagbesteding vindt plaats op ons melkveebedrijf (Mts Entzinger) in het buitengebied van Grou (Goatum 3). Het is een familiebedrijf, de gezinsbeleving is dan ook belangrijk/ een meerwaarde: de deelnemers maken onderdeel van ons leven/ gezin. Veel activiteiten/ werkzaamheden zijn van agrarische aard: koeien/ kalfjes voeren, uitmesten etc.. Maar op Zorgboerderij de Meezinger is meer te doen, zoals; het voeren en verzorgen van kleinvee (ezels, alpaca’s, pony, varkens, kippen, konijnen, eenden, hond, schapen), werk in het groen (houtkloven, snoeien, werkzaamheden in (moes)tuin), creatieve activiteiten (houtbewerking, kaarsen maken, bloemschikken) en onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden.”

Zorgboerderij de Meezinger bij Grou. Dronefoto: Press4All

Vrijwilligers

En sinds mei 2021 is er gestart met kleinschalige winkelverkoop. Kortom: van alles te beleven en veel bedrijvigheid! De ene deelnemer is de gehele dag actief bezig, de ander beleeft. Toch geniet iedere deelnemer op zijn/haar manier van de aanwezigheid op de zorgboerderij.
De begeleiding geschiedt door Marlou Entzinger en op dinsdag door Erik (ZZP’er). Ook de boer springt vaak even bij. Marlou: “Toch merken we dat we soms wel wat handen, ogen en oren te kort komen. Vrijwilligers zouden op verschillende wijzen kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld een ochtend of een middag op de hele groep voor allerlei hand- en spandiensten, maar ook bijvoorbeeld voor een 1 op 1 momentje met een bepaalde deelnemer of juist voor een bepaalde activiteit. Bij dit laatste valt te denken aan een man/ vrouw, die het leuk vindt om te koken/ bakken met de deelnemers, te tuinieren, te wandelen, te klussen etc.”

Informatie:

“Lijkt het je wat dan ben van harte welkom op de zorgboerderij voor een bezichtiging en kennismaking met mij en onze doelgroep!”, nodig Marlou belangstellende uit. Voor meer informatie kun je mailen naar demeezinger@hotmail.com