Grou in actie voor Oekraïne middels inzameling goederen.

Inzamelingsactie in Grou voor Oekraïners in nood

Grou – We zien allemaal de verschrikkelijke beelden van de mensen die huis en haard hebben moeten achterlaten en vanuit Oekraïne op de vlucht zijn geslagen vanwege de oorlog. Deze mensen hebben hulp nodig. Daarom is in Grou een inzamelingsactie voor Oekraïners gestart.

Initiatiefneemster Henriëtte Pool van buurtvereniging Om ‘e Toer, zag de dramatische beelden op tv en informeerde of er in Grou al initiatieven waren om goederen voor Oekraïne te verzamelen. Dat was niet het geval. “Als je de oorlogsbeelden ziet, dan komt het allemaal toch heel dichtbij. Gezinnen die uit elkaar gerukt worden, omdat vaders gaan vechten. Het is gewoon onvoorstelbaar.”

Er is behoefte aan medische hulpmiddelen. Foto: Freepik.com

Middels een dringende oproep doet Henriëtte een beroep op alle inwoners van Grou om hun bijdrage te leveren aan de inzameling. Zo is er grote behoefte aan:

  • Medische middelen/medicijnen (pijnstillers, injectiespuiten, naalden, tourniquets, verbandmiddelen, desinfectiemiddelen etc.);
  • Beschermingsmiddelen (handschoenen e.d.); 
  • Lang houdbare producten (blikken, potten, crackers, pasta, rijstwafels, pakken melk, etc.) 
  • Regenjassen; – Winterjassen; – Thermokleding; – Slaapzakken; – Matrassen; – Dekens.

Tijd en locatie:

Hoe goed ook bedoeld, maar graag alleen de genoemde spullen, dit in verband met de beperkte vervoersmogelijkheden naar Oekraïne. Wil je als inwoner van Grou een bijdrage geven en deze vluchtelingen willen helpen dan kun je vanaf zaterdag 5 maart tot en met woensdag 9 maart ingepakte spullen afgeven bij:

Aquaverium in Grou, adres: De Finnen 1. 

Dit kan tussen 10:00 en 18:00 uur. Heb je vragen, dan kun je bellen met Harriëtte Pool, 06-10648804. De spullen worden vrijdag 11 maart opgehaald en daarna vanuit een distributiecentrum naar Oekraïne gebracht. Uw hulp is nodig! Alvast veel dank voor alle bijdrages.