Vandalisme play skate court in grou

Veel vandalisme bij Play Skate Court Grou

Grou – De Stichting Play Skate Court heeft het afgelopen half jaar te maken gehad met veel vandalisme. De speel, sport en hangplek voor jong en oud wordt regelmatig vernield. Het bestuur is inmiddels wel wat gewend en wil niet bij elk incident de media opzoeken. Maar de afgelopen tijd maakt de jeugd het wel erg bond.

Vandalisme afvalbak hakenkruis

Vandalisme met vernielde afvalbak en aangebracht hakenkruis bij play skate court Grou.

Afgelopen week zijn we de buurt ingegaan om het verhaal van omwonenden aan te horen. Helaas zijn er best veel buurtbewoners die hinder ondervinden van de gebeurtenissen rondom Play Skate Grou. Zo zeggen de bewoners last te hebben van drugsdealers, drugsgebruik, geluidsoverlast en vernielingen. Jeugd blijft vaak tot in de kleine uurtjes hangen rondom het park.

Vuurwerkoverlast

Afgelopen weken is er veel vuurwerkoverlast geweest en zijn er tal van vernielingen gepleegd. De prullenbakken zijn gesloopt en er is een straatlantaarn dubbel gevouwen. De informatieborden zijn beklad met hakenkruizen en twee weken terug is er een groot kapmes in de struiken gevonden.

Oproep aan ouders

Het is jammer om te zien dat een mooi initiatief van de mienskip gesloopt wordt door raddraaiers. Het kost klauwen vol geld om dit allemaal weer te herstellen. Het bestuur roept ouders op om hun eigen kinderen in de gaten te houden. Ga eens in gesprek over wat hun bezig houd op straat.

Winterklaar

Als u iets gezien heeft of u weet wie achter deze daden zit, dan kunt contact opnemen via onze website. Aanstaande zaterdag tussen 09:00-11:00 uur zetten vrijwilligers zich in om de vernielingen op te ruimen en de baan winterklaar te maken. Laten we samen de schouders er onder steken. Iedereen is welkom om te helpen.

Bestuur Play Skate Grou