Brand biensma gasfles Grou webfoto

Brandweer rukt uit voor brandende butaanfles aan Biensma Grou

Grou – Meerdere eenheden van de brandweer en politie zijn aanwezig bij een brandende gasfles aan de Biensma bij Hoveniersbedrijf Snoek in Grou. Een gedeelte van de Biensma is afgezet voor verkeer. Vooralsnog lijkt de brandschade mee te vallen en is de butaanfles niet ontploft.

Brand biensma gasfles Grou webfoto

Brandende gasfles oorzaak brand in Grou. Foto: Press4All

Volgens de brandweer gaat het om brand in een butaanfles achter een gebouw aan de Biensma.  Twee aanwezige acetyleenflessen zijn koud en hebben niet gebrand. Uit voorzorg heeft de brandweer deze gekoeld door onderdompeling in een naastgelegen sloot. Vanaf de achterkant van het gebouw van Snoek Hoveniers was lichte rookontwikkeling te zien waardoor enige rookschade is ontstaan. Om veiligheidsredenen heeft de politie een gedeelte van Biensma afgezet met linten. Doorgaand verkeer wordt verzocht over industrieterrein Frisia te rijden.