Nieuwbouw aan de Dobbe op bedrijventerrein Frisia te Grou

Bedrijventerrein Frisia Grou in trek bij ondernemers

Grou – Een tijd lang leek het er op dat een groot gedeelte van het Frisia industrieterrein leeg zou blijven. Zo’n twee jaar geleden kwam daar verandering in. Dit jaar zijn al diverse bedrijven neergestreken op dit mooie bedrijventerrein op een steenworp van de A32. Met name aan de Dobbe wordt flink gebouwd.

Vakgarage A32

Het meest recente verhuisbericht komt van Marijke Binnema uit Jirnsum. Zij laat op Linkedin weten dat Vakgarage Jirnsum beslist niet gaat stoppen. Het garagebedrijf vestigt zich per 1 januari 2023 aan de Dobbe 2 in Grou. Op het bedrijventerrein Frisia gaat het autobedrijf verder onder de naam Vakgarage A32. Daar investeren ze in een nieuw bedrijf zodat ze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Watersportbedrijf Anja aan de Dobbe 4 te Grou.

Bootverhuur Anja

Ruim anderhalf jaar na de brand in de opslagloods van Watersportbedrijf Anja werd van start gegaan met de bouw van een compleet nieuw pand op het Frisia terrein aan de Dobbe 4. Het betreft nu een eigen, grotere loods op een nieuwe, goed bereikbare locatie aan open vaarwater. Deze nieuwe loods was het eerste pand dat werd gebouwd op het nieuwe stuk industrieterrein aan De Dobbe in Grou.

Montagemarkt Grou

Die A32 van Leeuwarden naar Heerenveen blijkt een magneet te zijn voor bedrijven die nog niet in Grou aktief waren. Zo bouwde op de hoek van het terrein Montagemarkt Grou een compleet nieuw onderkomen met loods. Dit bedrijf was daarvoor in Reduzum gevestigd. 

Nieuwbouw Wiersma & Jonker bedrijventerrein Frisia Grou.

Wiersma & Jonker

Op de hoek van de Dobbe aan de ingang van de ontsluitingsweg zijn aan de grond de eerste contouren te zien van nieuwbouw. Op deze plek komt een gezamenlijk gebouw Wiersma en Jonker. De heiwerkzaamheden hiervan zijn inmiddels afgerond.

Nieuwbouw Folkert de Haan aan de Dobbe 10 te Grou.

Hanen Vastgoedontwikkelaars

Aan de Dobbe 10 wordt op dit ogenblik druk gebouwd aan een pand voor Hanen Vastgoedontwikkelaars.

Bouwunit Dobbe Frisia Grou.

Andere locaties

Tussen Bootverhuur Anja en de Dobbe 10 staat een tijdelijke bouwunit opgesteld en ook voor  Dobbe nr.  15  is inmiddels  een bouwvergunning aangevraagd.