”Gemeente Leeuwarden zit Bartele’s Diner dwars”

Grou / Jirnsum – Nadat de gemeente Leeuwarden al eerder een probleem maakte van een spandoek in het gras (!) bij het parkeer terrein, geven ze nu geen toestemming aan Bartele om de naam van de diner op het dak te plaatsen. Reden is dat het niet past bij een buitengebied om verlichte letters op het dak te hebben.

Bartele heeft, als wegrestaurant, de klanten van de snelweg hard nodig om te overleven. ”’Juist in deze tijden zou je hopen dat de overheid meedenkt met de in nood verkerende industrieën, zoals de horeca, maar het tegendeel is waar”, vertelt Bartele.

Barteles Diner Grou voor bezorgen en afhalen

Dit spandoek moest al eerder op last van de gemeente verwijderd worden. Foto: Press4All

Niks aan

Onlangs kreeg de diner nog het verzoek om mee te werken met de gemeente om waardebonnen, die aan alle ambtenaren op het gemeentehuis in Leeuwarden waren verstrekt, te accepteren. Deze waardebonnen werden gegeven als een motiverend gebaar en ter compensatie voor hun zware tijd in corona. ”Het was natuurlijk leuk voor die ambtenaren gratis voedselbonnen te ontvangen en waarschijnlijk zal de horeca in Leeuwarden er wel aan verdiend hebben -het is de collega’s gegund, maar een American Diner in een buitengebied heeft er niks aan”, aldus Bartele.

Plat dak

”Zolang we onze naam niet in LED op het dak mogen plaatsen, zal de diner vanaf de A32 doen overkomen als een voetbal kantine met een plat dak”, aldus Bartele. Maar dan wel een voetbal kantine met verdomd goed bier, voegt Bartele nog even snel toe.

Diplomatie

Omdat er meer diplomatie nodig zal zijn, geeft Bartele aan om in overleg te zullen gaan met de driehoek Boeren, Burgers en Buitenlui om te kijken of er andere oplossing te bedenken zijn.