Griezelen in Grou

GROU – Wie op zaterdag 30 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur wil winkelen in het centrum van Grou kan maar beter over stalen zenuwen beschikken. Terwijl spinnen massaal door stegen kruipen en heksen op straat hun toverdrankjes brouwen, vliegen de spoken je om de oren.

Sinds een paar jaar organiseren de winkeliers in Grou Halloween met prachtig geklede griezels die het winkelen extra spannend maken. Het is immers wel even slikken als je de man met de zeis tegenkomt op je weg naar de bakker. De uitdossingen en grime zijn te danken aan de inspanningen van Sikke-Jan en Teatske Jongsma van De Theaterwinkel. Onherkenbaar geschminkt jagen de vrijwilligers enthousiast iedere passant de stuipen op het lijf.

Deze editie meldden zich zoveel vrijwilligers dat de organisatie besloot een route samen te stellen langs winkels die activiteiten organiseren en griezels in de straat. “Bij kinderkledingzaak Hebbes ontvangen moedige kinderen een routebeschrijving boordevol waardevolle tips”, vertelt Annemieke Steemers (Informatie Punt Grou) “De aanwijzingen helpen hen bij hun ontmoetingen met spoken, heksen, mythische figuren en enge beesten.” Zoals het Halloween betaamt, zullen de dappere strijders hier en daar een opdracht moeten uitvoeren voor een snoepje…. trick & treat.

Halloween in de Buorren bestaat uit interactief straattheater geschikt voor kinderen van de lagere school. “We adviseren ouders om hun kinderen te begeleiden, omdat de griezels best indrukwekkend kunnen zijn. Zeker nu er veel interactie met de griezels is”, vertelt organisator Nynke Douma (Mode- en Sporthuis It Beaken. Britt Cornelder (Vrouw Holle) stipt aan dat kinderen die mooi verkleed komen kans maken op een gruwelijke prijs. Op de route kunnen de kinderen zich bij Vis & Friet laten schminken. De prijswinnaar wordt op dinsdag 2 november bekendgemaakt via de Facebookpagina ‘Winkelen in Grou’.