Sleep sloeproeiers bij Langweerder Wielen. Foto: GRSV

Sloeproeiers GRSV Grou pakken overwinning in Langweer

Grou / Langweer – Nu na alle coronaperikelen door de FSN toch een najaarscompetitie voor de sloeproeiers van start is gegaan is er door zowel de heren, dames en recreantenteams van de GRSV  weer volop getrained op de wateren rond  Grou en niet zonder succes.

Het herenteam heeft in Zwartsluis zijn eerste wedstrijd geroeid en ook gelijk de beker naar Grou meegenomen . Na het Zwartewater bij Zwartsluis was vervolgens het IJsselmeer bij Makkum het wedstrijdwater en hier werd plek 3 na een zware warme race bemachtigd.

 Langweerder Wielen

Afgelopen zaterdag 2 oktober is de GRSV met drie sloepen richting Langweer afgezet en na het startschot op de Langweerder Wielen werd er door door de Grouster teams vol ingeklapt . Dit leidde voor het herenteam na 15,5 km tot een mooie eerste plek voor de Terschellinger en Lemster heren . Na afloop is de overwinning stevig gevierd .

 Wattage

De GRSV wedstrijddames zijn met de Wetterwrotter in Langweer 6de geworden in de sterk bezette dames hoofdklasse dus ook een prima prestatie met het hoogst geroeide wedstrijd wattage van het jaar. Daarnaast hebben ook diverse recreanten hun eerste wedstrijd mogen roeien in het kleinste sloepje van de gehele roeisloepenvloot : De Wetterspetter.

Sleep sloeproeiers bij Langweerder Wielen. Foto: GRSV

Sleep sloeproeiers bij Langweerder Wielen. Foto: GRSV

 Veilig stellen

Na de eerste drie geroeide wedstrijden hebben de Grouster heren nog alle kans om de najaarscompetitie in de heren 1 klasse winnend af te sluiten en hopen zei bij de Amsterdamse Grachtenrace en het “ Liwwadster rondje” de overwinning veilig te stellen.

 Tussenstand heren 1 na drie races

1 De Wetterfretter  Grou 4,8

2 L8 Lemmer 5,9

3 MU20 Muiden 15