Wensvaart mogelijk met de MS Markol uit Grou

(video) Ms Markol uit Grou het water op met wensvaarten voor ernstig zieken

Grou / Video – Het activiteitenschip MS Markol wil met ingang van het volgende vaarseizoen een nieuwe service starten. De stichting Gehandicapten Watersport Grou gaat een gratis vaartocht van een dagdeel aanbieden voor mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Het idee ontstond toen voorzitter Alle Jan Heida in gesprek was met gasten die op het schip meevoeren.

Wens vervullen

“Tijdens het kijken naar filmpjes van de stichting Vaarwens begon het idee bij ons bestuur vorm te krijgen. Het zou toch mooi zijn als je een dorpsgenoot of naaste met een laatste wens veel plezier kan doen met een tochtje door de Alde Feanen. Veel streekgenoten hebben aan dit gebied dierbare herinneringen”, vertelt stichtingsvoorzitter Alle Jan Heida.

Een onvergetelijke middag varen met de MS. Markol

Een onvergetelijke middag varen met de MS. Markol. Foto: Archief MS Markol

Collecte

Op dit ogenblik is er een collecte in het dorp voor de stichting. “We hopen met een deel van dit geld de vaartochten te kunnen bekostigen. Normaal bieden we tijdens de skûtsjewike gratis tochtjes aan. Vanaf nu kunnen mensen ons bellen of mailen als ze een echtgenoot of familielid op willen geven voor wie we een laatste levenswens kunnen vervullen.” Ook doet de Markol dit jaar weer mee aan de Rabo Clubsupport actie. Klik hier en stem.

Voor wie?

Voor mensen die het slechte bericht hebben gehad dat ze ongeneeslijk ziek zijn en nog heel graag met hun naasten een vaartocht op de Friese wateren willen maken zijn de boottochtjes bedoeld. Dit is vanaf 2022 vanuit Grou mogelijk op de MS Markol. “Als er iemand eerder aanklopt zullen we er alles aan doen om de wens toch uit te laten komen”, verzekert de voorzitter

Aanbod

Een vaardag (max. 4 uren) wordt voor de gasten volledig verzorgd, exclusief vervoer van en naar ons schip. De MS Markol is volledig aangepast voor mensen met een beperking en een brancard van een ambulance past op de aanwezige lift. De gasten hebben de mogelijkheid om zowel binnen als buiten op het achterdek te vertoeven.

Belangstelling

Wie een wensvaart voor zichzelf of een naaste wil plannen, kan contact opnemen met de stichting via: info@msmarkol.nl of 06 3814 3728