Acta Theater zingt Grou Mobyl bij Roordastate Feestelijk in gebruik.

(video) Grou Mobyl feestelijk in gebruik genomen

Grou / Video – Bewoners van de Carel van Roordastate werden vandaag aangenaam verrast door een muzikale traktatie van het Acta Theater. UVV-Grou start vandaag namelijk met een nieuwe service: Auto met chauffeur! Bestemt voor iedereen die op één of andere wijze beperkt is in zijn of haar mobiliteit. UVV-Grou heeft speciaal hiervoor een elektrische Peugeot Partner aangeschaft.

Ritjes op duofiets

Het muzikale duo van het Acta Theater zong een potpourri van liedjes die allemaal met vervoer op de fiets of met de auto te maken hebben. De dame van het stel praatte alles op een ludieke wijze aan elkaar. Bewoners van de state maakten diverse ritjes op de aanwezige duo-fietsen. Het blijkt een schot in de roos, want er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Na het theatrale gedeelte mocht een drietal bewoner in de nieuwe Grou Mobyl stappen. Vooraf gegaan door de duofietsen ging de optocht naar MFC Friesmahiem. Daar werd de colonne met feestelijk applaus door een haag van geelblauwe ballonnen welkom geheten.

Grou Mobyl arriveert bij FriesmaState. Foto: Press4All

Grou Mobyl arriveert bij FriesmaState. Foto: Press4All

Bezoekjes

Mensen die graag zelf de boodschappen nog doen, naar de kapper of de pedicure willen gaan. Bezoekjes willen brengen aan kennissen, de kerk of het terras. Kortom, alledaagse activiteiten die voor anderen vanzelfsprekend zijn, maar voor hen lukt dat allemaal niet meer. Bijvoorbeeld omdat men slecht ter been is en zelf geen vervoer heeft.

De Auto met Chauffeur rijdt alleen in Grou, alle dagen tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Reserveren kan telefonisch. Een vrijwilliger van UVV-Grou rijdt vervolgens met de passagier naar de bestemming. Dit tegen een kleine vergoeding van € 1,00 per enkele reis. Een 4- of 10-rittenkaart kan gekocht worden bij de servicebalie van de Jumbo en bij Dierenspeciaalzaak Jan en Japke in de Hoofdstraat.

Chauffeurs

Na het officiële startschot van vandaag is de auto telefonisch te reserveren. De auto staat klaar en de chauffeurs hebben al een paar ritjes kunnen maken. UVV-Grou is blij te vermelden dat zich inmiddels 25 chauffeurs en 8 telefonistes aangemeld hebben om de vervoersaanvragen in goede banen te leiden.

De Auto met Chauffeur is een initiatief van OOG – Ouderen Organisaties Grou. Op de website van UVV-Grou staat alle informatie over de Auto met Chauffeur. Ook als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger –  www.uvv-grou.nl