Plons Komt in Grou

(video) PLONS! Film Festival gooit de trossen los en komt naar Grou!

Grou – Een reizende filmzaal gooit de trossen los en komt naar Grou. Tijdens PLONS! Film Festival kijk je in het ruim van een schip naar de allerbeste korte documentaires van (veelal jonge) makers uit de hele wereld.

In elk blok krijg je 5 korte films voorgeschoteld die je meevoeren naar bijzondere verhalen uit alle windrichtingen.  Dit jaar gaan  Frans Filius en Froukje van Wengerden na het festivalweekend in Leeuwarden met hun reizende filmzaal op toer en meren af in vijf dorpen, waaronder die Grou!

Plons Komt in Grou

Plons Komt in Grou

Biertje

Met een speciaal programma van films die als beste werden gewaardeerd tijdens PLONS! wordt het een spetterende voorstelling op een bijzondere locatie. Voor en na de film is er gelegenheid om met elkaar een lekker speciaal biertje te drinken rondom het houtvuur.

Datum: zaterdag 9 oktober

Tijdstip: 19uur inloop, 20uur start programma, 22uur einde programma, daarna mogelijkheid tot een drankje en houtvuurtje.

Entree: 7,50 euro

Programma: Best of PLONS!

Kaarten: Vanaf vandaag verkrijgbaar via https://plonsfilmfestival.nl/dorpentoer/

Ligplaats: Passagierskade Hellinghaven (zijstraat van de Kerkstraat).

PLONS! wordt georganiseerd door Frans Filius en Froukje van Wengerden, in samenwerking met de ouders van Froukje; eigenaren van Scheepsatelier Eestroom. Froukje keerde na haar studie aan de Nederlandse Filmacademie terug naar het Hoge Noorden waar zij opgroeide. Hier ontmoette zij Frans, opgegroeid in Kollum, brouwer van Grutte Pier Brouwerij en creatieve duizendpoot. Al snel slaan zij de handen ineen om in het noorden autonoom films te gaan produceren, Frans in de rol van producent en geluidsman en Froukje in de rol van regisseur en cameravrouw. Hun eerste lange film, getiteld: Bartlehiem, over de plaats waar Froukje opgroeide, wordt binnenkort vertoond in Slieker. Met PLONS! en Scheepsatelier Eestroom dromen zij ervan om de artistieke documentaire waar zij zo gek op zijn voor iedereen in het Noorden toegankelijk te maken.