Onthulling informatiebord bij Warten

Videoreportage feestelijke opening fietspad Warten naar Grou

Grou / Warten – Vanmiddag was het eindelijk zover. Na bijna twintig jaar strijd ging het fietspad van Warten naar Grou eindelijk open. Met de onthulling en plaatsing van twee informatieborden en overhandigen van een verkeersbord is de ingebruikname officieel een feit.

De twee initiatiefnemers van het eerste uur, Fokelien van der Meulen en Matty Kloosterman, overhandigden een verkeersbord met een fiets die ze ooit van gemeente Leeuwarden hadden gekregen. Dit met de belofte van een nieuw fietspad tussen de eerder genoemde plaatsen. Na ruim negentien jaar is het dan zover. 

Tweede fase

Na de opening van het eerste deel van het fietspad tussen Grou en Warten is in 2017 de voorbereiding voor deel twee van start gegaan. Vanaf september 2020 is het fietspad in gebruik en kunnen fietsers veilig het hele traject tussen Grou en Warten afleggen.

Fokelien en Matty arriveren met het verkeersbord.

Fokelien (links) en Matty arriveren met het verkeersbord. Foto: Press4All

Opening fietspad

Vanwege de toen geldende coronamaatregelen was vandaag de opening. Naast de overhandiging van het verkeersbord werd een informatiebord geplaats. Hierop staat de ecologische insteek van een deel van het fietspad beschreven. Rijwielers passeren vanaf Warten een bloemenlint en insectenhotels. Dit is niet alleen een meerwaarde voor de natuur, het verhoogd ook het uitzicht en het fietsplezier.