Ongedierte bij voedselbank in Leeuwarden. Foto: Nico Smit

Voedselbank zoekt donateurs in Grou om voorraden aan te vullen

Voedselbank Leeuwarden sluit vanaf maandag 9 augustus tijdelijk haar deuren. In het gebouw te Leeuwarden zitten muizen en ratten, waardoor de voedselveiligheid in het gedrang komt. Voor gezinnen in Grou betekent het dat het plaatselijke afhaalpunt ’t Blomke deze maand niet bevoorraad kan worden  maar wel open blijft om vervangende voedselbonnen af te halen. De getroffen gezinnen kunnen daar eten mee halen bij de plaatselijke supermarkt.

Samen met de gemeente zijn er aanpassingen aan het gebouw aan de Tylkedam in Leeuwarden verricht. Tevens werd er een bedrijf ingeschakeld om het ongedierte aan te pakken. Ondanks deze aanpak kwam er toch een nog grotere uitbraak. Daardoor is de veiligheid van het eten niet meer gegarandeerd. “De gemeente zal er alles aan doen om het pand ongediertevrij te maken. Daarvoor is dagelijks een professionele bestrijder bezig om de boel onder controle te krijgen”, aldus voorzitter Geale de Haan die flink in zijn maag zit met de overlast door het ongedierte.

Voedselbank Leeuwarden tijdelijk dicht wegens ongedierte Foto: Aaron-Doucett

Voedselbank Leeuwarden tijdelijk dicht wegens ongedierte Foto: Aaron-Doucett ter illustratie.

 

Voedselbonnen

De 400 gezinnen, waarvan een aantal in Grou, die gebruik maken van de voedselbank, krijgen voedselbonnen. Zo kunnen zij komende tijd toch geholpen worden.

Doneren

Om de voorraden weer opnieuw op te bouwen, doet Geale de Haan een dringende oproep aan bedrijven en inwoners van Grou. “We hebben straks niets meer. Daarom zou het mooi zijn als er instellingen of particulieren zijn die ons willen ondersteunen met een donatie. Deze nieuwe voorraad wordt tijdelijk elders in Leeuwarden opgeslagen. Zodat we straks ook de gezinnen in Grou weer van voedselpakketten kunnen voorzien”. Daarvoor kan contact opgenomen worden met secretaris Geale de Haan onder tel. nr. 06-27048806

Bron: Persbericht Voedselbank