Afscheidshuis Grou

Afscheidshuis Grou

Grou – In het soms drukke Grou is het binnendoor straatje de Kleine Buren, met een groot aantal bloeiende stokrozen, een ware oase van rust. “Het is de ideale locatie voor ons uitvaartcentrum,  Afscheidshuis Grou”, laten initiatiefnemers, Sabina Rietveld woonachtig in Grou en Marise den Oudsten uit Leeuwarden, van Fender Uitvaart  weten. Vanaf 15 juli is dit afscheidshuis in gebruik. Een open dag staat in de planning voor zaterdag 18 september a.s.

Uitvaartbegeleiders Sabina en Marise hebben al een aantal jaar een succesvolle uitvaartonderneming en eigen afscheidshuis in Leeuwarden. Ze zijn van mening dat er in Grou een plek ontbrak waar familie en vrienden hun overleden geliefde kunnen opbaren en herdenken.

Sabina Rietveld en Marisa den Oudsten van Afscheidshuis Grou

Sabina Rietveld (links) en Marise den Oudsten. Foto: Press4All

Dichtbij

Marise: “Een plek die dichtbij is en waarvoor je niet hoeft te reizen naar bijvoorbeeld Leeuwarden of Heerenveen. “Wij weten uit ervaring hoe prettig het is voor nabestaanden dat er een plek is waar nabestaanden zo vaak als ze willen hun overleden dierbare kunnen bezoeken. Je kunt er overal vanuit Grou en omgeving zo naartoe fietsen of wandelen. En hoewel het midden in Grou ligt, is het een rustige en mooie locatie om samen te komen.” “Je kunt er ook echt je eigen plek van maken. Met foto’s, bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene. En voor kinderen is het een plek waar het niet te zwaar is en waar ze zichzelf kunnen zijn”, vult Sabina aan.

24 uur

Wanneer men besluit om Afscheidshuis Grou als locatie te kiezen als onderdeel van de levensreis van hun overleden dierbare , dan staat deze op afspraak ter beschikking. Marise: “De familie krijgt de sleutels van het Afscheidshuis en mag er 24 uur per dag gebruik van maken, wanneer ze maar willen. Er staat koffie en thee klaar, maar er staat ook een koelkast die door familie naar eigen wens gevuld kan worden.”

Afscheidshuis Grou aan de Kleine Buren te Grou

Bezoek adres in Grou is Kleine Buren 18. Foto: Press4All.nl

Kinderen

Sabina: “Het Afscheidshuis is zeker een plek waar kinderen zich prettig en veilig zullen voelen. Er liggen boeken en speelgoed. En we staan open voor vragen en verhalen van de kinderen. Vaak is het een emotionele gebeurtenis als bijvoorbeeld een pake of oma is overleden.” Marise:  Nabestaanden zijn vaak droevig maar toch benaderen wij het altijd positief, leggen de nadruk op wat er was en hoe een verlies mensen ook bij elkaar brengt. Een afscheid in liefde… Op de dag van een crematie of begrafenis komen mensen samen die elkaar vaak een lange tijd gezien hebben. Er worden bijzondere herinneringen van vroeger opgehaald en familiebanden worden aangehaald of ruzies bijgelegd.

Kom langs

Sabina en Marise staan open voor de inwoners van Grou om praten over het soms lastige onderwerp als een afscheid en alles wat erbij komt kijken. Sabina: “We staan altijd klaar om mensen te informeren over wat bij een uitvaart komt kijken. Een afspraak met ons is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook andere uitvaartbegeleiders kunnen gebruik maken van onze locatie zodat het Afscheidshuis in Grou voor iedereen toegankelijk is. We bieden een plek waar op intieme en persoonlijke wijze met eigen muziek in eigen sfeer afscheid kan worden genomen.”

Afscheid nemen in Grou

Afscheid nemen in Grou. Foto: Press4All

Veilige plek

Het Afscheidshuis Grou hoopt met dit initiatief een laagdrempelige plek te zijn. Kortom een goed toegankelijke plek, die niet alleen dichtbij is maar ook voldoende privacy biedt. “We willen echt voor iedereen toegankelijk zijn. Een warme en besloten plek waar iedereen op eigen wijze zijn of haar geliefde kan herdenken”, benadrukken Sabina en Marise nogmaals de manier waarop het Afscheidshuis Grou wil functioneren.

Voor meer informatie kijk op www.fenderuitvaart.nl of volg ons op Facebook