Nieuwe proefopstelling voor freerunnen in Grou (video)

Grou / Video – In het kader van de Summer Games kan de jeugd van Grou dinsdag los als freerunners. Wie zich heeft aangemeld kan op 29 juni onder deskundige leiding van trainer Alexander Lashkov freerunnen en springen door een proefopstelling.

De clinic freerunnen is georganiseerd door BV Sport en gymnastiekvereniging SSS (Sport Staalt Spieren.) Het is de bedoeling om met deze coole sport meer jeugd van 13 tot 18 jaar in beweging te krijgen. 

Grote legoblokken voor Freerunnen Grou

Grote betonnen legoblokken voor freerunnen. Andries Booi van Play Skate Court Grou geeft instructies. Foto: Press4All

Reuze Lego

Zondag werd een terrein tussen Play Skate Court en de bibliotheek gemaaid en geschikt gemaakt voor het plaatsen van betonblokken. Maandagavond kwam er een grote oplegger van Dam Beton uit Akkrum betonnen lego stenen afleveren en plaatsen. 

Installatie van betonblokken voor proefopstelling freerunnen.

Installatie van betonblokken voor proefopstelling freerunnen. Foto: Press4All

Proefopstelling

“Nadat we een vergunning van de gemeente kregen, zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan om een mooie en uitdagende proefopstelling voor het freerunnen te maken. Zo kan er morgen een aansprekende clinic gegeven worden”, laat voorzitter Andries Booi van Play Skate Court Grou weten. 

Clinic

Deze clinic staat onder deskundige leiding van freerun- turntrainer Alex Lashkov. Hij is verbonden aan gymnastiekvereniging SSS. Tijdens een flinke regenbui zag hij de kans om de opstelling uit te proberen. “Ja het weer viel wat tegen maar het valt best te doen. Dinsdag gaan we er een leuke clinic van maken”, verzekert de enthousiaste trainer.