Historische Valk 4 gedoopt bij Jachtwerf Wester in Grou (video)

Grou / Video – Vanmiddag werd bij Jachtwerf Albert Wester en Zn. de historische Valk 4 gedoopt. Met de afronding van de restauratie van Valk 4 is een bijzonder moment gekomen:  de tewaterlating van de herboren  “SNIP”. Deze restauratie is weer een ongelooflijk staaltje vakmanschap van Roelof Wester.

Helaas zijn de corona-regels van dien aard dat de doop in een klein gezelschap plaats vond.  Het was bij de hijskraan van de jachtwerf niet mogelijk met een grote groep mensen voldoende afstand te behouden. Er werd echter een creatieve oplossing bedacht.

Roelof Wester doopt Valk 4

Roelof Wester doopt Valk 4. Foto: Andries Oord

Facebook

Vanaf 13.45 uur tot ca 14.30 uur was er een rechtstreekse livestream video-verbinding van de tewaterlating via Facebook,  welke werd verzorgd door journalist Henk Brinkman van Grousters.nl. Na de doop voer de Valk 4 over de Rjochte Grou langs Hotel Oostergoo en Zeilmakerij Moolenaar.