Andere Tijden in bunker Grou

Andere Tijden NTR maakt filmopnames in bunker Grou

Grou – De filmploeg van NTR maakte gister opnames in het Museum Bescherming Bevolking. De ploeg van het TV-programma Andere Tijden maakt een aflevering over de ‘koude oorlog’. Andere Tijden is het geschiedenisprogramma van de NTR en de VPRO. In een half uur behandelt het programma onderwerpen uit de geschiedenis

Andere Tijden

De aflevering rond de ‘koude oorlog’ belicht de spanningen tussen Rusland en de Westerse landen in de jaren vijftig, zestig, zeventig en begin jaren tachtig. “De redactie van Andere Tijden heeft voor de bunker in Grou gekozen omdat het zo’n bijzondere locatie is. En omdat 90 procent nog in authentieke staat is ingericht”, laat locatiemanager Roelof van Gelderen weten.

Andere tijden in bunker Grou

Andere Tijden in bunker Grou. Foto: Roelof van Gelderen

Opnames

De ploeg onder leiding van Femke Veltman (heeft Friese roots) die regisseur is van het programma, was behoorlijk onder de indruk van het complex in Grou. De opnames duurden in zijn totaliteit ruim 3 uren.

Interviews

Er zijn interviews afgenomen met oud-medewerkers van de bescherming bevolking Bert van Manen en Matheus Posthumus. Ook werd locatiemanager Roelof van Gelderen geïnterviewd over zijn beleving van de periode ‘koude Oorlog’. Roelof is geen oud medewerker van de Bescherming Bevolking maar heeft midden jaren zeventig gediend bij de luchtmacht voor zijn dienstplicht in Duitsland bij de groep geleidewapens. Het programma zal dit najaar landelijk bij de NPO te zien zijn.