Virtueel Rondje Grou voor bewoners Leppehiem Akkrum

Bewoners Leppehiem uit Akkrum fietsen virtueel rondje door Grou

Grou – Met deze zonnige dagen trekken veel mensen er op uit. Dat kan wandelend of met de fiets. Ben je niet meer zo fit dan is de e-bike echt een uitkomst. Maar ben je aan huis gebonden dan is de labyrintfiets een uitkomst. In Mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum maken bewoners graag een virtuele fietstocht. Dat kan vanaf vandaag ook door Grou.

Sommige bewoners die hun leven lang in Grou hebben gewoond kunnen vanaf vandaag virtueel een rondje door hun geboorteplaats fietsen. Afgelopen zondag wandelde de videomaker Henk Brinkman van Grousters.nl met zijn action cam van pier tot ophaalbrug. Langs de waterkant van het watersportdorp is veel te zien en beleven. Niet helemaal stabiel maar toch zo mooi dat het welzijnswerker bij Leppehiem Elly Galema opviel. Daarna nam ze contact op met de redactie.

Labyrintfiets

Het is een mooi gegeven dat mensen die niet zelfstandig buiten kunnen pedaleren met de labyrintfiets virtuele fietstochten kunnen maken. Zo kunnen ze de wereld ontdekken. “Wij hebben wel filmpjes van het buitenland of bijvoorbeeld in Amsterdam, maar beeldmateriaal uit eigen omgeving bijna niet. Ik kreeg van iemand een tip dat op Grousters.nl een zonnig filmpje over Grou stond. Aangezien we veel bewoners uit Grou hebben leek het me een leuk idee om de redactie te benaderen”, laat Elly Galama enthousiast weten. Ze is blij dat Grousters.nl de video belangeloos ter beschikking stelt.