Pianomarkering Stationsweg Visserwei Grou Combi

Pianomarkering op kruisingen Stationsweg Grou

Grou – De gemeente Leeuwarden ontvangt regelmatig signalen over de onduidelijke voorrangssituaties in Grou.  Het betreft een aantal kruisingen aan de Stationsweg. 

Pianomarkering

Hierdoor onstaan, met name ook door de vaak hoge snelheid waarmee het verkeer komt aanrijden, gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties. Op basis van de opmerkingen van bezorgde Grousters wordt er op drie kruisingen een pianomarkering aangebracht.

Hoge snelheden

Daarnaast is er door inwoners van Grou, ook contact geweest met de gemeente Leeuwarden, over de vaak hoge snelheid waarmee automobilisten over de Stationsweg razen. Dat brengt ook regelmatig onveilige situaties met zich mee. Aanvullende verkeersremmende maatregelen zouden hier een oplossing voor zijn, zo liet een burger van Grou onlangs aan de redactie van Grousters.nl weten. De Stationsweg is niet de enige straat waar gemotoriseerd verkeer te hard rijdt.

De drie locaties voor de pianomarkeringen:

Pianomarkering Stationsweg Kievitstraat Grou

  • Kruising Stationsweg-  Kievitstraat.

Pianomarkering Stationsweg Visserwei Grou Combi

  • Kruising JW de Visserwei – Stationsweg.

Pianomarkering Stationsweg Oostergoweg

  • Stationsweg – Oostergostraat.

Drie kruisingen

De tweede week van juni starten de werkzaamheden op de drie locaties op de Stationsweg. Deze markering benadrukt de gelijkwaardigheid van deze kruisingen (rechts heeft voorrang).