lege terrassen in zonnig Grou

Terrassen in Grou mogen ook dit hele jaar groter

Grou – De gemeente Leeuwarden verlengt de vergroting van terrassen tot 1 januari 2022. Sinds juni 2020 mogen horecaondernemers hun terras uitbreiden vanwege de coronamaatregelen.

In overleg met diverse partijen heeft de gemeente besloten de huidige regeling te verlengen. De eerdere hoop dat de coronacrisis onder controle zou zijn is helaas niet bewaarheid. Restaurants of cafés die hun terras willen vergroten moeten wel aan de 1,5 meter regel voldoen. Wie zijn of haar terras wil uitbreiden, moet dat in goed overleg doen met omwonenden en aangrenzende ondernemers.

Verbouwing bij Bistro Pinot

Extra grote terrassen tot 1 januari 2022 mogelijk. Foto: Press4All

Verlenging

“We zijn allen blij dat we in samenwerking deze verlenging hebben kunnen bewerkstelligen. Ik hoop oprecht dat het ook daadwerkelijk mogelijk wordt dit te gaan doen en dat we de samenleving en de horeca kunnen openen. Komende week zullen verdere ondersteunende maatregelen voor de ondernemers in onze gemeente worden aangekondigd”, aldus wethouder Friso Douwstra.

Vergroting terrassen

Ook in Grou zullen de ondernemers hun gasten straks weer graag verwelkomen op het terras. De gemeente wil de uitbreiding toetsen aan bijvoorbeeld inpassing in de straat en draagvlak bij de directe omgeving. Ondernemers zullen voor het plaatsen van een tijdelijk extra groot terras daarom een toestemming moeten vragen. De gemeente zet alles in het werk om tot een vlotte beoordeling te komen.

De uitbreiding is uiteraard afhankelijk van maatregelen die vanuit het kabinet worden afgekondigd.