Naar de stembus bij Theehuis in Grou

Grou / Video – Met de nodige voorzorgsmaatregelen gingen vanmorgen vroeg de stembureaus in Grou open. Het is de derde dag dat stemmers in Grou bij bureau 63 in het Theehuis het rode stempotlood hanteren.

Rond half één vanmiddag waren er zo’n 190 stemmers bij stembureau 63 bij het Theehuis in Grou geweest. Al eerder kwamen op maandag rond de 370 oudere stemmers naar de stembus en dinsdag 270, zo laat waarnemend voorzitter Jan Bijlsma weten.

De poststemmers voor de Tweede Kamer verkiezingen worden centraal in de gemeente Leeuwarden geteld. Deze worden 24 uur per dag bewaakt en bewaard in brandwerende kluizen.

Op de begane grond van het Grouster restaurant is een grote ruimte met stemhokjes ingericht. Alle veiligheidsmaatregelen kunnen volgens waarnemend voorzitter Jan Bijlsma goed in acht worden genomen omdat de stemmers gestaag binnen komen druppelen.