Vernieling boompjes basisscholen Grou

Vernielingen aangericht bij basisscholen Grou

Grou – Dit weekend zijn rondom de basisscholen van OBS De Twa Fisken en CBS Nijdjip vernielingen aangericht. Bezorgde ouders deelden foto’s met de directie van de school.

Vernielingen

Vandalen vernielen jongen boompjes bij basisscholen Grou.

Zondagochtend bleek dat er een flinke ravage was aangericht op het schoolplein. Vooral de aangeplante jonge boompjes hebben het moeten ontgelden. Zowel steunpalen als boompjes zijn uitgerukt en daarna in de zandbak gesmeten. Op de randen van de zandbak zijn leuzen gekalkt. Vooralsnog is er nog geen verband gebleken tussen de teksten en de vernielingen.

Oproep

Hoofd van OBS De Twa Fisken Maartje Bloemhof roept getuigen op zich te melden via de mail van de school. Bloemhof laat weten dat ze het vreselijk vindt dat de jonge boompjes eruit gehaald en vernield zijn. “We horen heel graag of iemand hier meer informatie over heeft. Misschien kan de tekst op de zandbak rand helpen.” Ze hoopt dat de vandalen gezamenlijk opgespoord kunnen worden.