werkzaamheden aan de ijsbaan

Play Skate Court Grou gaat onder water voor ijsbaan

Grou – Het bestuur van Play Skate Court heeft besloten om vanaf zaterdag 6 februari de baan onder water te gaan zetten. Er is contact geweest met de Corona hulplijn om op een veilige manier een ijsbaan te realiseren. Het bestuur verzoekt inwoners van Grou komend weekend niet te komen kijken bij de werkzaamheden.

De vrijwilligers gaan zaterdagochtend aan de slag met een ijsbaan in de kooi en op de 200m baan. “We hebben afgelopen week contact gehad met de Corona hulplijn en de gemeente Leeuwarden. Er zijn regionaal richtlijnen opgesteld omtrent schaatsbanen. De schaatsbanen op de Play en Skate Court worden volgens deze regels opgetuigd”, laat voorzitter Andries Booi weten.

Play Skate Court Grou wordt ijsbaan

Play Skate Court Grou wordt ijsbaan. Archieffoto: Press4All

Afgesloten

Andries: “We vragen iedereen zaterdag 6 en zondag 7 februari niet op of rondom de baan te komen. We sluiten de accommodatie en gaan proberen een goede baan erin te leggen. Door de combinatie van sneeuw, harde wind en vorst zal het een ingewikkelde klus worden. De tactiek is bedacht, maar moet nog uitwijzen of die ook goed uitpakt.”

Regels

“Bij het openen van de baan houden we jullie via deze website en overige media op de hoogte. Ook maken we dan de geldende regels bekend. We vragen iedereen om zich aan deze regels te houden. Zo kan iedereen hopelijk genieten van een mooie schaatsweek”, doet de voorzitter een beroep op iedereen die wil komen schaatsen.