Het team van Herman Serveert

Herman Serveert zijn culinaire vrolijkheid niet in een maaltijdbox

Grou – Zeven jaar geleden opende Norma de Jong het restaurant Norma Serveert. Een restaurant met een zeer gevarieerde kaart. Nu zwaait de Uruguayaanse kok Herman Wolfsohn de scepter in het etablissement. Om het hoofd tijdens deze lockdown boven water te houden is mede op initiatief van Norma de Jong een crowdfunding gestart.

Het is voor de Grouster horeca een zware tijd. De omzet van bezorgen en afhalen weegt niet op tegen een volop draaiend restaurant. Tijdens de horeca lockdown kan kok Herman zijn overheerlijke gerechten niet bereiden en dat is een flinke tegenvaller. Herman: “Ik heb er wel over nagedacht om te gaan bezorgen. Maar ik kan mijn vrolijkheid en sfeer niet in een maaltijdbox stoppen. Ook wegen de kosten die ik zou maken om alle verse ingrediënten in huis te halen niet op tegen een paar dagelijkse bestellingen.”

Herman Serveert

Toen Norma een nieuw restaurant in Grou begon nam Herman de pollepel over. “Vier jaar geleden veranderden we wat letters op de gevel; en met Paula en Angélica aan mijn zijde werd Herman (Serveert) een begrip”, laat kok Herman weten.

Crowdfunding voor Herman Serveert.

Crowdfunding voor Herman Serveert. Foto: Press4All

Nijpend

Ook Norma de Jong benadrukt dat deze karakteristieke eetgelegenheid voor Grou behouden moet blijven. Norma: “Herman en zijn energieke team staan voor warmte, vrolijkheid en, bovenal, altijd feest aan tafel. Dat moet zo blijven! Het is niets voor Herman om te gaan vertellen dat de situatie toch wel echt nijpend is en om hulp te vragen.”

Crowdfunding

Norma: “De omstandigheden zijn wel bekend, het perspectief helaas niet. Dit is geen droevige smeekbede, maar ik doe hierbij wel een liefdevol beroep, om Hermans team, dat zo hard gewerkt heeft bij elkaar te houden.” Om straks met perspectief weer van start te gaan heeft Herman een crowdfunding opgezet. De teller hiervan staat inmiddels op ruim € 5.600,-.

Doneer Nu