Sprinter Grou Jirnsum

Nieuwe dienstregeling sprinter NS: rechtstreeks van Grou-Jirnsum naar Zwolle

Grou – Vanaf september kunnen Friese reizigers rechtstreeks met de Sprinter naar Zwolle. Dat staat in de  plannen van NS voor de nieuwe dienstregeling. Voor reizigers die vanuit Wolvega, Akkrum of  Grou-Jirnsum naar Zwolle en verder reizen, betekent dat een tijdwinst van ongeveer 10 minuten.  De doortrek van de Sprinter is mogelijk dankzij investeringen van o.a. provincie Fryslân.

Maarten  Haverkamp, regiodirecteur van NS: “Met de doortrek van de Friese Sprinter naar Zwolle zetten we  weer een grote stap voor de reizigers in Noord-Nederland. Het is het resultaat van een jarenlange  en intensieve samenwerking tussen provincies, gemeenten, Ministerie van Infrastructuur en  Waterstaat, ProRail en NS. Een mooi perspectief voor onze reizigers in deze bijzondere tijd’.

Station Grou Jirnsum

Station Grou Jirnsum. Foto: Press4All

Sprinter Leeuwarden rechtstreeks naar Zwolle 

Dankzij de aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle door ProRail, mogelijk door investeringen  vanuit het Programma Noord-Nederland, kan NS de Sprinter Leeuwarden-Meppel doorrijden naar  Zwolle. De provincie Fryslân draagt financieel bij aan NS voor het rijden van deze Sprinter. Voor  reizigers tussen bijvoorbeeld Wolvega en Zwolle wordt de reistijd hierdoor bijna tien minuten korter.  De Sprinter wordt ook iets sneller, op de hele rit tussen Leeuwarden en Zwolle scheelt dit 1 minuut.  Dit laatste komt ook ten goede aan overstappende treinreizigers in Leeuwarden op de trein naar  Groningen.

Wat verandert nog meer in de nieuwe dienstregeling? 

Naast de doortrek van de Friese Sprinter naar Zwolle, verandert er meer in de nieuwe dienstregeling.  Zo is het voornemen om al in april de Intercity van en naar Leeuwarden 1 minuut te versnellen.  Hierdoor wordt niet alleen de reistijd verkort, maar ontstaat in Leeuwarden ook twee keer per uur  een aansluiting op de sneltrein van en naar Groningen. Hierdoor wordt de reistijd met het openbaar  vervoer tussen delen van Fryslân en de Randstad op werkdagen, in de avonduren en het weekend  met tien tot dertig minuten verkort.

Bron: LeoMiddelsé Foto: Press4All