Dronefoto Meersweg Grou

Upgrade Meersweg Grou in volle gang

Grou – Al vanaf september vorig jaar is er een flinke upgrade van de Meersweg gaande. De verouderde riolering wordt vervangen.

In opdracht van de gemeente Leeuwarden is Jansma Drachten bv bezig met het vervangen van de riolering in de Meersweg en de 1e Oosterveldstraat. Het oude riool was verouderd en aan vervanging toe. Ook ligt er een gemengd rioolstelsel, wat wordt aangepast door een deel gescheiden rioolstelsel.

Werkzaamheden aan kade Meersweg Grou

Werkzaamheden in volle gang. Foto: Press4All

Noodbrug

Om de oude dorpskern te ontzien met zwaar vrachtverkeer is er een tijdelijke noodbrug aangelegd. Het verkeer dat materiaal aan- en afvoert rijdt over deze brug via de Oostergoostraat richting de Meersweg.

Video verlanding Meersweg Grou. Video: Press4All

Bomen

De karakteristiek bomenrij is afgelopen najaar gekapt, maar zal door nieuwe aanplant vervangen worden. Tussen de Meersweg en het houten steigerpad ligt ook een bijzonder verlandingsgebied. Dit gebied wordt door Grou2030 gemonitord op bijzondere planten en zal ook na de renovatiewerkzaamheden te zien blijven.