Friesland Centraal

anwb.nl/stem

De UVV-Grou maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het Project Grou Foarút te realiseren in Fryslân. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft €10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Een initiatief van de samenwerkende ouderenorganisaties in Grou: UVV-Grou, Pleatslik Belang Grou, Amaryllis dorpenteam zuid, Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum, Friesma State/Noorderbreedte en de Seniorenbond.

Met het aanschaffen van een E mobiel kunnen inwoners met een beperkte mobiliteit toch in de eigen woonplaats hun dagelijkse boodschappen blijven doen, naar de kapper gaan of een pedicure bezoeken. Ook wordt het vervoer ingezet voor bezoekjes in Grou, vervoer naar een kerkdienst, bezoek aan de Doarpskeamer, naar het koor of de gymnastiek. Kortom, overal waar behoefte ligt. Naast het praktische verlagen we de drempel om actief te blijven.

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.