Bomen gerooid aan de Meersweg in Grou

Grou – Van der Wal Boomrooierij heeft vanochtend de bomenrij aan de Meersweg gerooid. De klus was in een paar uren geklaard. Het rooien van de bomen is onderdeel van de vernieuwing van de riolering.

Riolering

Bij de rioleringswerkzaamheden aan de Meersweg hoort ook het herinrichten van de straat. Nadat alle rioleringswerkzaamheden zijn afgerond komt er een wal en nieuwe bomen. De gemeente Leeuwarden maakt hiervoor een bomenplan.  

Bomen rooien Meersweg Grou

Een medewerker van Van der Wal boomrooierij kijkt toe bij de werkzaamheden aan de Meersweg. Foto: Press4All

Werkzaamheden

Inmiddels is er een noodbrug gebouwd en zijn de eerste rioleringswerkzaamheden gestart. “De in delen gezaagde bomen worden bij Snoek Hoveniers in Grou opgeslagen”, vertelde een medewerker van de boomrooierij.