Snoek Puur Groen uit Grou werkt mee aan project museum Princessehof.

Hoveniersbedrijf uit Grou werkt samen met kunstenaar en meesterhovenier

Het Grouster hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen levert een belangrijke bijdrage aan een nieuw kunstwerk in het Keramiekmuseum. Vanaf 10 oktober is de tentoonstelling Human After All te zien. Topstuk van de expositie is de installatie van Klara Kristalova. Het kunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door het hoveniersbedrijf uit Grou.

Sprookjesbos

Meer dan tien kunstenaars uit de hele wereld presenteren grote installaties, indrukwekkende beelden en intrigerende animatiefilms. In de laatste zaal staan drie eilanden met levend groen. Wie goed kijkt ontdekt tussen het mos, varens en andere planten Kristalova’s dier- en mensbeelden, die het sprookjesbos bewaken. De keuze van de planten is geïnspireerd op de flora in het bos bij Kristalova’s atelier in Zweden. De groene kunstinstallatie van Zweedse Klara Kristalova is ontworpen en onderhouden met behulp van de beroemde Franse bloemist Thierry Boutemy en het Friese hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen.

Snoek Puur Groen uit Grou werkt mee aan project museum Princessehof.

Snoek Puur Groen uit Grou werkt mee aan project museum Princessehof. Foto: Clair Dorn

Samenwerking

Het hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen is gespecialiseerd in inspirerend groen zowel binnen als buiten. De samenwerking tussen Snoek Puur Groen en het Princessehof zorgt ervoor dat de planten gedurende de looptijd van de expositie, 10 maanden, worden onderhouden. De duurzame en circulaire werkwijze komt duidelijk naar voren in de samenwerking met het Princessehof. “Wij vinden het zelf ontzettend fijn dat we met deze tentoonstelling met internationale namen ook werken aan de Global Goals: De 17 ambitieuze werelddoelen voor duurzame ontwikkelingen om te werken aan een betere toekomst voor iedereen”, aldus Jean Berkhout van Snoek Puur Groen.

Bron: LeoMiddelsé