Tweede Woning Grou

Zorgen CDA over toename tweede woningen in Grou

Grou – De CDA-fractie in Leeuwarden constateert een toename van het aantal woningen dat als tweede woning wordt gebruikt en niet permanent bewoond wordt. Dit is, volgens de Christen Democraten, slecht voor de leefbaarheid, maar is ook in strijd met het bestemmingsplan uit 2010.

CDA stelt vragen over tweede huis in Grou

CDA stelt namens Aaltsje Meinderts, woordvoerder Wonen CDA,  vragen over tweede huis in Grou. Foto: LeoMiddelsé

Handhaving

De fractie vraagt aan het college of hierover overleg met het dorp is en of er ook gehandhaafd gaat worden. Tenslotte wil het CDA weten of deze problematiek ook in andere dorpen speelt en of het college hieromtrent beleid ontwikkelt.

Vermoeden

In Grou is er een vermoeden dat er de laatste jaren een aantal woningen is opgekocht die voor recreatiedoeleinden verhuurd zijn of gaan worden. Echter feitelijke cijfers of percentages hiervan zijn niet wetenschappelijk onderzocht.

Bron & Foto: Omroep LeoMiddelsé